Τι είναι ένα μπουκάλι νερού με μόνωση κενού

Τι είναι ένα μπουκάλι νερού με μόνωση κενού;

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα περιεχόμενα του μπουκαλιού από ανοξείδωτο χάλυβα, σφραγισμένο με μόνωση κενού, παραμένουν μαγικά όμορφα και δροσερά ή ζεστά και άνετα;

Λοιπόν, εδώ είναι μια μικρή (κάπως επιστημονική) περίληψη του πώς λειτουργεί ένα μπουκάλι νερού με μόνωση κενού για τους συναδέλφους nerds εκεί έξω.

Πρώτον, έχουμε τον Σκωτσέζο επιστήμονα Sir James Dewar να ευχαριστήσουμε για αυτήν την φοβερή μικρή εφεύρεση.
Γύρω στο 1872, ήθελε να κρατήσει τα υγρά αρκετά κρύα για να διερευνήσει τις ιδιότητές τους.
Μετά από λίγη τσαχπινιά, ο έξυπνος καθηγητής εφηύρε ένα μονωμένο γυάλινο κύπελλο για να κάνει το κόλπο.

Ο Dewar δεν κατάφερε να πατεντάρει το σχέδιό του. Αντίθετα, έγινε το πρώτο άτομο που δημιούργησε υγρό υδρογόνο (εντάξει, αυτό ήταν αναμφισβήτητα πιο σημαντικό).

Το 1904, δύο Γερμανοί τεχνίτες στο φύσημα του γυαλιού πήραν το προηγούμενο σχέδιο του Dewar, και επεξεργάζοντας το, το έκαναν πιο στιβαρό και κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Το μονωμένο μπουκάλι γεννήθηκε.

Εντάξει, αλλά πώς λειτουργεί στην πραγματικότητα όμως;

Για να το θέσω απλά (ή όχι). Η μόνωση κενού είναι ο χώρος μεταξύ δύο μεταλλικών τοίχων, τα οποία εκκενώνονται μερικώς από αέρα. Αυτό μειώνει τη μεταφορά θερμότητας μέσω αγωγιμότητας ή σύμβασης

Ας το απλοποιήσουμε με ένα παράδειγμα:

Εάν ρίξετε νερό που έχει θερμανθεί στους 10 βαθμούς σε ένα μπουκάλι Moon, ο εσωτερικός τοίχος θα ταιριάζει γρήγορα με αυτή τη θερμότητα. Το εξωτερικό τοίχωμα, ωστόσο, θα παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε όταν χειρίζεστε το μπουκάλι να μην είναι κρύο ή υγρό.

Ο αέρας που παγιδεύεται μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού τοιχώματος λειτουργεί ως ρυθμιστής, οπότε η θερμοκρασία δεν μεταφέρεται μεταξύ των δύο. Ως εκ τούτου, το περιεχόμενο θα παραμείνει στους 10 βαθμούς για έως και 24 ώρες.

Τι γίνεται αν θέλω να παγώσω το νερό μέσα σε ένα μπουκάλι κενού;

Σε αντίθεση με τα μπουκάλια ποτών με ένα τοίχωμα, δεν μπορείτε να βάλετε το Moon Bottle σας στο ψυγείο περιμένοντας να κρυώσει το περιεχόμενό σας. Αντίθετα, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά παγάκια για να κρυώσετε τυχόν χλιαρό H2O. Μπορείτε να προσθέσετε και μερικά παγάκια με λίγη γεύση. Σκεφτείτε λεμόνι ή μέντα;

Θυμηθείτε ότι η λειτουργία σφράγισης κενού διπλού τοιχώματος του μπουκαλιού Moon θα διατηρήσει το παγωμένο περιεχόμενο στην ίδια θερμοκρασία για έως και 24 ώρες (12 ώρες εάν είναι ζεστό).

Η αποστολή του Waste Free είναι να προωθήσει τη χρήση επαναχρησιμοποιήσιμων προϊόντων για τη βελτίωση της υγείας του πλανήτη και όλων όσων βρίσκονται σε αυτόν. Μπορείτε να συμμετάσχετε στην επανάσταση επαναχρησιμοποιήσιμων προϊόντων αγοράζοντας ένα προϊόν Moon Reusable εδώ

Πηγή: moonbottles.co.uk

Προϊόντα μηδενικών απορριμμάτων (zero waste)
Αναρωτιέστε πώς να καθαρίσετε το μεταλλικό μπουκάλι νερού σας; Μάθετε πως
Το καλάθι μου
Κατηγορίες