Προϊόντα μηδενικών απορριμμάτων

Προϊόντα μηδενικών απορριμμάτων (zero waste)

Το 2020 ήταν μια χρονιά αφύπνισης για όλους. Έχοντας παρακολουθήσει ισχυρούς τυφώνες, οργισμένες δασικές πυρκαγιές και υψηλές θερμοκρασίες όλες τις εποχές, οι άνθρωποι μένουν με μια επιλογή, να αναγνωρίσουν τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την ανάγκη για ατομική δράση.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για ατομική δράση είναι ξεκινόντας από το σπίτι, υιοθετώντας – και υποστηρίζοντας – έναν πιο βιώσιμο, χωρίς απορρίμματα τρόπο ζωής. Αλλά η αλλαγή δεν γίνεται μέσα σε μια νύχτα! Ξεκινήστε τη μετάβασή σας σε προϊόντα μηδενικών απορριμμάτων σήμερα, κάνοντας απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής που περιορίζουν τα προσωπικά απόβλητα.

Για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα προϊόντα μηδενικών απορριμμάτων (zero waste).
Μέσα από μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να κάνετε μεγάλη διαφορά στο περιβάλλον, το κλίμα και τον κόσμο συνολικά.

Επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού
Μελέτες δείχνουν ότι 60 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια παγκοσμίως καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής καθημερινά. Αυτά τα πλαστικά μπουκάλια μίας χρήσης δεν θα αποσυντεθούν ποτέ πλήρως και θα κατακερματιστούν σε μικρότερα σωματίδια έως ότου τελικά καταλήξουν στον ωκεανό. Με την κατανάλωση των πλαστικών να ξεπερνά τις προσπάθειες ανακύκλωσης κατά πολύ, η επιστροφή σε επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού θα ήταν ένα μικρό αλλά αξιοσημείωτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οδοντόβουρτσες μπαμπού
Ένα δισεκατομμύριο οδοντόβουρτσες προβλέπεται να καταλήξουν σε χώρους υγειονομικής ταφής μέχρι το τέλος του 2020 – και αυτό είναι μόνο από τις ΗΠΑ. Κατανοούμε ότι οι πλαστικές οδοντόβουρτσες είναι πολύ πιο εύκολα διαθέσιμες από τις αντίστοιχες με βάση το μπαμπού, γι ‘αυτό και πολλοί αποτυγχάνουν να αλλάξουν. Ωστόσο, λίγη προσπάθεια μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο, ειδικά για στον πλανήτη μας. Οι οδοντόβουρτσες από μπαμπού είναι φυσικές και βιοδιασπώμενες και θα κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους! Επίσης θα διαρκέσουν όσο και οι πλαστικές. Οι μικρές αλλαγές κάνουν τη μεγάλη διαφορά, οπότε κάντε αυτή την απλή αλλαγή σήμερα!

Επαναχρησιμοποιήσιμα ρολά κουζίνας
Για την αντιμετώπιση της αποψίλωσης για χαρτοπετσέτες μίας χρήσης, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις. Μπορείτε να σταματήσετε να τις χρησιμοποιείτε εντελώς και να τις αντικαταστήσετε με άλλους εύχρηστους τρόπους, όπως ένα πανί ή μια πετσέτα. Υπάρχουν όμως και φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές . Ειδικά οι πετσέτες από μπαμπού που πλένονται είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ένα επαναχρησιμοποιήσιμo ρολό χαρτί κουζίνας  δεν είναι η μόνο μια βιώσιμη επιλογή, αλλά κάνει και καλύτερη δουλειά από το παραδοσιακό ρολό χαρτί κουζίνας.

Τσάντες Tote
Οι τσάντες Tote αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στις πλαστικές σακούλες ,που είμαστε όλοι ένοχοι που καταφεύγουμε οταν κάνουμε αγορές. Οι τσάντες Tote είναι μια πολύ πιο πρακτική επιλογή όσον αφορά την ανθεκτικότητα, καθώς μπορείτε να μεταφέρετε όλα τα βαριά είδη παντοπωλείου. Με πολλές χώρες να έχουν εφαρμόσει εισφορά για την πλαστική, η επένδυση σε μία ή δύο τσάντες tote είναι χωρίς σκέψη η πιο οικονομική λύση μακροπρόθεσμα.

3 οφέλη από τη χρήση επαναχρησιμοποιήσιμου μπουκαλιού
Τι είναι ένα μπουκάλι νερού με μόνωση κενού;
Το καλάθι μου
Κατηγορίες