επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι

3 οφέλη από τη χρήση επαναχρησιμοποιήσιμου μπουκαλιού

3 οφέλη από τη χρήση επαναχρησιμοποιήσιμου μπουκαλιού νερού

Αν νομίζετε ότι ένα άτομο δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, ξανασκεφτείτε το. Επενδύοντας σε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι νερό, όχι μόνο θα μπορούσατε να βελτιώσετε τη δική σας υγεία, αλλά και να βελτιώσετε την υγεία του περιβάλλοντος. Εδώ είναι 3 εξαιρετικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να πάρετε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι νερό.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι νερό

1. Είναι καλύτερο για το περιβάλλον
Κάθε 60 δευτερόλεπτα, ο απίστευτος αριθμός του 1 εκατομμυρίου πλαστικών μπουκαλιών μίας χρήσης αγοράζονται σε όλο τον κόσμο. Αυτό που είναι ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι ότι αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί κατά 20% μέχρι το 2021. Χρησιμοποιώντας ένα επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι νερό, μπορείτε να εξοικονομήσετε κατά μέσο όρο 156 πλαστικά μπουκάλια ετησίως, οπότε αν νομίζετε ότι ένα άτομο δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά – μπορεί!

2. Είναι καλύτερο για τα οικονομικά σας
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα μπουκάλι νερό μίας χρήσης 1L θα σας κοστίσει περίπου 1 £. Στις ΗΠΑ, ένα μπουκάλι νερό μπορεί να σας κοστίσει έως και 2 $. Κατά μέσο όρο, κάθε άτομο στις Η.Π.Α. θα καταναλώσει περίπου 13 μπουκάλια νερό το μήνα, δηλαδή περίπου 30 $ το μήνα που δαπανάται μόνο για την αγορά μπουκαλιών νερού! Επενδύοντας σε υψηλής ποιότητας επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι νερό, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε σχεδόν 360 $ ετησίως, ή στο Ηνωμένο Βασίλειο περίπου 160 £.

3. Είναι καλύτερο για την υγεία σας
Τα πλαστικά μπουκάλια μίας χρήσης περιέχουν μια χημική ουσία που ονομάζεται BPA – bisphenol A. Το BPA είναι μια βιομηχανική χημική ουσία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ορισμένων πλαστικών και ρητινών από τη δεκαετία του 1960. Το BPA βρίσκεται σε άκαμπτα, διαφανή πλαστικά όπως μπουκάλια νερό και μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία σας. Τα περισσότερα αν όχι όλα τα επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού είναι κατασκευασμένα από πλαστικά χωρίς BPA και επομένως είναι πολύ καλύτερα για εσάς.

Επιπλέον, εάν είστε κάποιος που ξεχνά τακτικά να πίνει αρκετό νερό ή πασχίζει να παραμείνει ενυδατωμένος, το να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να κάνει τεράστια διαφορά. Ένα επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι νερό μπορεί να καθίσει στο γραφείο σας ενώ εργάζεστε και μπορεί να πάει στο γυμναστήριο μαζί σας. Θα σας βοηθήσει να θυμάστε να συνεχίσετε να πίνετε νερό και να μπορείτε να δείτε πόσο έχετε πιει, θα είναι μια κλήση αφύπνισης εάν δεν πίνετε αρκετό νερό!

Zero Waste Τρόπος ζωής
Προϊόντα μηδενικών απορριμμάτων (zero waste)
Το καλάθι μου
Κατηγορίες